Friday, August 7, 2009

Perihal anak dara aku..

Korang tengok eh anak dara aku ni...mula2 baik aje main dengan baby dia...siap bacakan buku semua...duduk atas kerusi macam cikgu2 buat bila baca kan buku kat anak2 murid....


Dah puas baca buku main tidur2 plak..siap bentang kan plastik baju hujan jadikan tilam..anak2 dok kat sebelah kiri kanan , maknye plak dok tengah2 sebab ada hood kepala tu...macam2 kan..tetiba....



Ini jadi nye...huwaaaaaaaaaaaaaaaaa..........



Tengoklah..apa jadi....si minah ni buat apa?..huhuhuu, dah kontot rambut dia.......isk isk nak nangis silap siapa...mak dia jugakkkkk....huhuhu.... nak marah silap siapa?..mak dia jugakkkkk....huhuhu...


Cerita nye begini...aku tengah sibuk menjahit masa dia dok tengah main ni....tetiba dia datang dengan kertas kat aku kata nak pinjam gunting, aku tanya nak buat apa?..dia cakap nak gunting kertas. Aku bagi ajalah sebab memang biasa dia suka gunting kertas pun...

tetiba aku rasa cam senyap aja..lepas nampak macam orang tutup pintu, aku pun panggil lah alicia,. dan tanya dia apa yg dia buat...?

Boleh selamba aja dia jawab, dia tengah gunting rambut...apa lagi melompat aku cari dia belakang pintu tu....huhuhu....memang sah dia tengah dok gunting rambut dia....berterabur rambut atas lantai....

Hmmm..aku sms daddy dia...aku plak yg kena marah , kenapa aku biarkan anak main gunting katanya...heheh nak kata apa memang salah aku...hahhaha....

tulah mak busy ngan jahit2 anak busy ngan gunting2..hahahahah

sekarang ni rambut dia tak balance kat belakang tu..sebelah panjang sebelah lagi pendek..aku tak nak potong biar aja macam tu sebab taklah nampak sangat , nampak macam layer aja rambut dia..heheh...sayang ooooo...3 tahun nak simpan rambut dia panjang macam tu...huhuhu
Posted by Picasa