Thursday, May 7, 2009

Jakarta - hari pertama

Salam semua..maaf lambat update..dah lama balik dari jakarta tapi baru hari rasa nak update... :) . Ok hari khamis lepas kami bertolak dari rumah pukul 3.30 petang lepas aje Norman balik dari sekolah. Papa minta Razali tolong hantar kami ke LCCT. Ni kali pertama aku nak naik Air Asia..heheh excited juga..selama ni asik naik kapal terbang mahal aja..ni pertama kali nak naik yg murah punya.. :) .

Sampai kat LCCT jam 4.30 petang..mama terus ke kaunter untuk check in. Nasib kami agak baik sebab masih tak ramai orang lagi yg check in , kalau tak kena beratur panjang lah nampak gayanye...sebab tu mama suka pergi awal.

Lepas check in kami bawa Norman dan Alicia makan Mc Donald . Norman dah lapar, biasanya kalau kat rumah dia akan makan snack lepas balik so ni time snack dia lah sebab tu lapar..aku pun join sekali lah...tapi makan french fries aje..

Dalam pukul.6.45 kami bertolak masuk ke gate sebelum boarding...tapi entah apa masaalah kapal terbang yg bertolak dari Jakarta, kami delayed sampai pukul 7.30 petang baru naik kapal terbang. Takpelah janji selamat sampai..amin...

Kami sampai di Jakarta pukul 8.30 malam waktu Jakarta (9.30 malam waktu kuala lumpur). Alhamdulillah penerbangan kami ke Jakarta berjalan dengan lancar sekali. Kapal terbang pun tak bumpy sangat macam kalau terbang pergi US...eee ngeri aku..huhu..darah macam nak keluar dari kepala semua kalau kapal terbang bumpy sangat.

Masa nak masuk Immigration kat Jakarta pun takde masaalah sangat..senang aja..dan bahasa derang pun senang nak paham..lebih kurang aja dengan bahasa malaysia kita cuma ada sikit aja perbezaan nye..tapi kita boleh agak apa yg derang cakap..

Masa kami keluar dari Immigration bus yang akan bawa kami ke hotel dah menunggu, so semua pun bertolak ke hotel menaiki bus yang memang dah diuruskan oleh salah seorang ibu kepada pemain All Star.

Cantik betul hotel yg kami tinggal tu...aku ingat adalah kot 10 bintang...memang cantik..tak puas tinggal kat situ,,harga nye pun jangan cakaplah mahal benor..huhu...makanan dia pun mahal..nasi goreng satu pinggan 95 ribu rupiah...duit malaysia 30 ringgit kot...apa2 pun berbaloilah sebab service dia semua bagus dan cantik banget..hehehe...

Ok kat bawah ni ada sikit gambar bilik kat hotel yg aku tinggal tu..hotel tu nama dia Hotel Mulia Senayan....




Posted by Picasa