Thursday, April 16, 2009

Alicia at the salon

Hehehe..kecik2 aku dah ajar Alicia cam mana nak mendandan kan diri..hahaha....nanti aku jugak yg susah..huhuhu. Tadi aku pergi salon nak buat hair treatment. Dia cakap nak ikut so aku bawaklah dia sekali.

Aku tanya dia nak cuci rambut jugak ke?..dia cakap "yes mama"..heheh. Wah pandai ko ye Alicia...so aku suruhlah amoi tu cucikan sekali rambut alicia..siap buat steam lagi..hahaha...

Diam aje dia duduk atas kerusi tu bila amoi tu dok perosah kepala dia....tengok aje gambar kat bawah ni..but so sorry the picture is a bit blurry coz i'm using the camera phone only..heheh.



Posted by Picasa

Alicia sekarang dah ulat buku...heheh

Alicia sekarang ni suka sangat baca buku...kebanyakan buku2 dia semua nye buku inggerislah..apa lagi..heheh nenek dia semua belikan buku inggeris. Sebelum tidur dan waktu pagi masa bersarapan dia mesti nak baca buku...kekadang tu tak kira waktu..kalau dia teringat nak baca dia akan cari semua buku yg dia suka dan minta kita bacakan...

Ada yg dia dah pandai baca sendiri tapi bukan baca ayat dia..dia dah ingat semua story yg kita baca kat dia by picture...kira baguslah tukan..walaupun dia belum pandai baca by word tapi dia boleh baca by memorizing the picture...


Ni dia tengah paste sticker kat story book yg dia baru dapat......bukan main suka lagi dia....now every night i have to read this book for her..if i'm not she will cry....but it is good for her right?...hehehe


Dalam buku ni banyak story...tapi satu malam satu story dah cukuplah....kang lebih2 lambat tidur plak....susah plak nak bangun tidur nanti...



Kalau dah baca buku kat dia barulah dia happy dan barulah dia nak tidur..kalau tak sakanlah dia menjerit menagis suruh baca buku kat dia....
Posted by Picasa