Tuesday, April 14, 2009

Run the school as a Principal

Heheheh...dengar tajuk semacam aja kan?..sebenarnya Norman got to run the school as a Principal....wow best nye....dia dan kawan2 kelas dia telah mendapat kebenaran untuk menjadi Principal dalam masa satu hari. Semua nye adalah gara2 mereka mendapat point tertinggi dalam cabaran membaca buku kalau tak silap aku...aku pun tak taulah...heheh biasalah bila sekolah international nikan..tak macam zaman kita sekolah dulu...mana ada benda-benda macam ni...

Ni daddy dia tengah siapkan dia untuk pakai kan tie...semalam nenek dia dah bawak dia pergi beli kemeja dan slack kat one utama..nasib baik jumpa. Masa cari kat ampang point punya lah susahnye nak jumpa baju kemeja untuk budak2 ni...
Ni tengah pakai jam plak..yelah kan Principal kena tengok time ....heheh...hensem giler anak aku...
Neneknye pun tak melepaskan peluang menolong..
Yang sayangnye aku tak sempat ambik gambar penuh dan cantik2 lepas dia dress up...rugi gilerrrr...dahlah anak aku hensem betuii...heheh perasan lah kejap..biarlah anak aku...aku nak pujilah kan..ni tengah dok kelam kabut sebab bas sekolah dah tunggu....kalau tak memang lah sempat ambik gambar dia...huhuuh....
Posted by Picasa

Birthday party

Lepas concert, pergi birthday party plak..heheh . Kawan hubby balik dari london, so dia nak buat birthday party untuk baby dia yg baru masuk 1 tahun kat rumah dia. Dorang invite kami sekali..best juga sebab dapat tengok baby dia. Belum pernah jumpa lagi ni..hehehe..

Ni Norman dengan Alicia tengah dok berendam dalam kolam...hari tu sebenarnye hujan..tapi apa budak2 ni kisah air kolam sejuk ke tak sejuk...eeee kalau aku tak terjun dah..sejukkkk...hahahah
Norman ni kalau jumpa kolam memang tak ingat orang dah...ni masa ni dialah orang pertama yang terjun kolam..orang lain semua makannnn dulu...hehee...

Anak sapa ni?...heheh..sampai tersenget2 makan karipap ..sedap sangat ke Alicia...?...


Ok..inilah birthday girl...comel kan?..tu mama dia..kalau tak silap aku dia ni org portugis...husband dia macam husband aku juga...mix ngan mat saleh..hehe..sorry gambar takde....lambat sangat nak upload...

Banyak lagi gambar sebenarnye...tapi mengenangkan nak upload gambar punya lah slownyeeee.....lupa kan ajelah..heheh..ok cabut dululah...nyamuk dok menggila makan darah aku ni..kang aku jadi hulk hogan plak tengah2 malam ni..aku makan nyamuk2 ni semua kang..ha baru tau..hehehe....dah ngantuk ni...pukul 1 pagi dah...night...ehhh silap...morning dah...heheh




Buzzy Bee Concert..

Hari Ahad lepas Alicia ada concert dekat bangunan getah asli kat jalan ampang. Start pagi dalam pukul 10 macam tulah kalau aku tak silap...heheh suka sangat tengok gelagat dia masa concert tu..nasib baik dia tak buat perangai macam budak2 lain...

Yelah tau ajalah budak2 umur macam dia..mungkin takut atau pun gabra bila berhadapan dengan orang ramaikan..tapi alhamdulillah...alicia tak macam tu. Itu pun sebab aku dah banyak kali dok sembang dengan dia bagitau kat dia jangan takut2 sebab mama dan papa ada...


Tengok ajalah gaya dia yg bersahaja aja kat atas pentas ni...pandai dia dengar muzik dan ikut rentak dan tau apa nak buat bila satu2 muzik dimainkan, agaknye dah lama praktis kat sekolah..heheh


Ini bukan dia menangis sebab takut tau..heheh, ini sebab dia ikut apa lagu tu suruh buat..suruh menangis..sebab tu semua budak2 cam buat2 nangis lah...

Yang ni plak dia tengah gelek apa entah...tak ingat sangat apa lagu yg dorang ni nyanyi..yelah time kita sekolah mana ada lagu tu semua...hehehe

So far semua ok...dia tak menangis langsung..cikgu pun komen dia budak baik..duduk diam2 aje dalam line dan tak berlari2 macam budak2 lain..heheh

Ada banyak lagi gambar tapi malas nak upload..lambat sangat....

Posted by Picasa