Sunday, March 22, 2009

Layang-layang terbang melayang..heheh

Dah lepas makan Mc Donalds semua...balik rumah bagi hubby punya quarter pounder, sementara dia makan kami bersiap nak pergi taman metropolitan plak. Nak main layang-layang..hehehe
Sampai sana orang masih tak ramai...angin pun takde lagi...panas taklah panas sangat...sebab awan banyak so tak seterik bila awan takde nampak langit biru aje...tu pun dah pukul 2.30 masa kami sampai sana.
Tapi tak lama...kejap aje angin dah ada dan nampak redup sikit...lepas tu orang pun dah ramai sampai...Masa sampai sana Alicia tengah tidur so malas nak kejut kan dia bangun biar dia tidur kejap...kalau tak nnt dia bising tak cukup tidur..
Norman dah start main layang-layang dia...selain dari layang-layang..norman dan Alicia juga bawa mainan lain seperti basikal, bola dan juga wave board....jadi bila takde angin boleh main basikal atau pun bola kejap..takdelah boring sangat...
eeee ...nyamuk sedang menggila dok menghisap darah aku ni, malas nak cite banyak korang tengok gambar ajalah....



Posted by Picasa




Posted by Picasa




Posted by Picasa
Balik dari main layang-layang dalam pukul 4 petang...kami pergi RSGC plak...panas sangat so nak pergi swimming plak..heheh...
Ni pukul 9 malam balik rumah...ha ambik ko...satu hari hari ni aku bawa anak2 aku main aje...seronok lah Norman sebab tak boring sangat,,,dapat buat something dengan daddy dia...nasib baik aku susun rancangan hari ni...kalau tak boringlah duduk rumah...huhu

Let's go bowling...

Hari ni betul-betul busy dengan anak-anak aku. Norman selalu bising sebab bila hari cuti aje dia boring takde apa nak buat. So pagi tadi aku tanya dia nak buat apa?..dia cakap boleh tak bawa dia pergi main bowling?..aku cakap boleh , tapi kena breakfast dan mandi semua dulu baru boleh pergi...

So dia pun dengan Alicia cepat2 makan dan mandi semua nak pergi main lah...aku pun tak lupa mandi juga..heheh...hubby tak pergi , only aku dengan anak-anak aje.. dia cakap badan dia sakit2 lepas main baseball dengan Norman semalam.


Kami keluar rumah dalam pukul 11 pagi pergi hotel flaminggo nak main bowling. TApi sampai sana kena tunggu kejap sebab ramai sangat orang main takde lane kosong. Entah ada family day ke ada tournament ke aku pun tak tau..tapi memang ramai orang...so kami kena tunggu kejap...
Tengoklah..ramaikan orang?..hmm Norman plak dah tak sabar-sabar nak main...aku cakap kat dia kena tunggu kejap..kurang-kurang dalam 15 minit sebab abang yg jaga tempat bowling tu caakp diaorang yg tengah main tu dah last game...kejap lagi adalah lane kosong....
Memang betul...tak lama mana kami tunggu sekejap ajaj abang tadi dah panggil nama suruh ambik lane kosong tu...Norman pun apalagi sukalah..Alicia pun sama juga.....biar pun dia tak pandai main bowling tu...:)
Mula-mula kami main sorang 2 games..Aku tak main sangat just tolong Alicia baling bola aje...lepas dah satu jam main Alicia dah start buat perangai..maybe dia mengantuk sebab dah time dia tidur tengahari. Norman masih nak main lagi..so aku bagi dia main lagi 2 games sementara aku layan Alicia.

Dalam pukul 1 tengahari Norman habis main so aku ajak diaorang balik. Sebab nanti tak sempat makan Alicia tidur plak. On the way balik aku beli Mc Donald kat diaorang. Sambil tu hubby call suruh take away untuk dia quarter pounder....sampai rumah tanya Norman apa lagi dia nak buat?..dia cakap tak tau..so aku cadangkan kat dia supaya kitaorang pergi main layang-layang dekat taman metropolitan ....ok sambung next entry..hehehe
Posted by Picasa

Leading Card Game


Kalau dah kanak2 tu kanak2 juga kan..heheh..yelah tak habis2 dengan menan...sama lah dengan si Norman ni...dia kalau tak beli menan tak boleh duduk dia...
Kali ni dia dah dapat menan baru plak nak main. Entah apa nama aku pun tak tau..aku tengok kat plastick tu nama dia leading game card...semuanye pasai bola....mentang2 dia minat bola..actually dia tengok kawan dia main card ni so dia pun nak juga. kena pergi beli file dia dan kumpul semua card yang ada player untuk cukupkan satu team...lepas tu kena beli satu packet card untuk dapatkan player2 ni..kalau nasib dapat lain2 player takpe jugak..kalau tak nasib baik dapat player yg dah ada ke tak rugi nama nye?..
Tapi tak juga sebab boleh tukar dengan kawan2 yg belum ada player tu lagi so kira main tukar2 card lah ni..heheh mana lah aku tau menan budak2 sekarang. Aku dulu main congkak, main guli, main layang2, main lompat getah, main batang eskrim...tu aje menan aku...abis sangat guling atas tanah...
Untung lah bebudak sekarang macam2 menan ada...heheheh...

White Coffee Old Town

Ingat nak diet sikit sebab rasa macam dah naik bun-bun badan aku ni..hahaha..padahal tak gemuk mana pun..heheh.

Tapi last thursday makan kat White Coffe Old Town, habis lah hilang semangat nak dietnye....mana tak tengok ajelah makanan kat bawah yg aku makan...huwwaaa...bila nak kurus cam Amy Mastura ni...:)


Thick kaya bread with butter...

wei pandai ke makan ngan chopstick tu?..heheh

heheh ni memang peberet aku ..mee kari..tu cam mana nak diet?????



Si Alicia yang bising nak ambik order...mulut macam muraiiii....macammmm mama dia...hhahahah





Alicia dengan Peanuts...



Baru2 ni papa pergi JB naik MAS punya kapal terbang, biasa nye bila dia balik dia akan bawa balik satu bundle peanuts dalam packet yang kecik2 tu. Dia selalu buat baik dengan pramugari tu semua so dapatlah...heheh.
Dia tau Norman sama Alicia suka makan sebab tulah dia ambik. Yang aku nak cite kat sini ialah sebab Alicia comel ni....Mama dah bahagikan sama dengan Norman, so dia suruh Alicia simpan dia punya sendiri kat mana dia nak simpan. Nanti tak bergaduh dengan Norman berebut Peanut.
Korang tau si Alicia ni pergi cari tupperware dan simpan satu-satu bungkus peanut tu dalam setiap satu tupperware, so makna nye habis lah dalam rumah tu tupperware takde..heheh. Dah simpan dalam tupperware dia sorok plak dalam oven mainan dia...hmmm..aku rasa kalau kat situ dia simpan..habis aku orang pertama yg akan jumpa dulu...hahahaha