Tuesday, March 17, 2009

Alicia yg funny...

First of all aku nak minta korang jangan salah anggap bila aku letak gambar anak aku bogel ni...heheh. Tapi aku dah blurkan mana part yang tak patut di tayang lah..heheh . Aku sebenarnye nak kongsi ngan korang gambar ni...kelakar sangat...




Hahahaha...aku tergelak besar bila tengok gelagat Alicia hari ni....sama aja ngan "anak" dia tu....masa ni sebenar nye baru aje dia lepas mengamuk sebab aku tak bagi dia ikut abang dia pergi park..yelah mana tak nye banyak sangat nyamuk kat sana...so dia nak lepaskan geram dia buka seluar semua sampai bogel...


Lepas tu nak pujuk hati sendiri dia ajaknye baby dia baca buku.....

Tapi yang funnynye...." anak ngan mak" sama aje dua2 bogel...hahaha....mak mertua aku pun gelak besar bila aku suruh dia tengok apa yg cucu dia tengah buat....

Hi Alicia you ni memang macam2 perangailah ada.....ada aje yang funny2 you nak buat kitaorang gelak....macam semalam bila aku nak marah dia, aku angkat tangan macam nak pukul dia, dia ingat aku nak minta "high five" dengan dia...terus aje dia cakap..ok mama i nak bagi you "high five"..terus aku ketawa tak jadi nak marah..
Posted by Picasa

Cuti-cuti genting.. :)

Bila dah update ada aje yg nak dicerita dalam masa satu hari ye..heheh. Ni update pasal pergi genting masa cuti Maulidul Rasul baru ni. Mama dengan papa ada concert Kitaro so diaorang ajak pergi sekali memandang kan Norman dan Alicia cuti hari Isnin.

Cuaca sejuk kat sana sebab hujan hari-hari. Best juga ..dah lama tak dapat cuaca sejuk ni...huhu bila nak dapat chance pergi main snow lagi ni abang...rindu kat snow..hehe.

Kita orang sampai sana sebelah petang sebab tengahari tu Norman ada baseball so lambat lah sikit. sampai atas dalam pukul 6.00 kalau tak silap tu pun nasib baik sebab jalan jam giler hari tu, mana org balik kg dan hujan lagi...tapi alhamdulillah sebab selamat sampai. Papa dapat suite room kat Awana genting Hotel so besar jugaklah bilik kitaorang tu..ada dua bilik dalam satu bilik...ada paham ka?..hahah...

Lepas check in semua kami naik atas nak makan....semua dah lapar...yelah kami biasa dinner pukul6.30, ni dah dekat pukul 7.00 malam masih merayau cari makan lagi...last sekali kami makan kat sushi aje...pastu kaim jalan2 sikit balik hotel balik...kami naik kabel car...malam2 takut jugak..dahlah hujan lebat...huhu nasib baik tak jadi apa2..heheh

Hari kedua kami naik atas lagi , sama macam semalam kami ambik naik kabel car aje..malas nak bawa keta....hari ni Norman lepas gian main segala apa game yg ada...kami ambik package indoor theme park aje sebab kat luar hujan..

Alicia pun enjoy juga , kami bawa dia naik benda yg tak bahaya ajalah..macam naik bot, naik keta santa , naik monorail, naik fairies wheel (betul ke aku eja tu ?..haha lantaklah..) ..dan macam2 lagi...

Kami kat sana sampai pukul 10.00 malam...lepas makan kat Olive restoran..sedap dapat makan steak...aku bawa alicia balik naik bas, mama dan norman dan hubby tunggu lagi sebab noman tak puas main lagi...aku tak larat dah...kaki dah nak tercabut dah...

So kat bawah ni adalah gambar yg tak seberapa ...jadilah nak kongsi sikit2..heheh . aku mana terer ambik gambar...huhu...janji ada...hahahah






































Update tentang rumah aku.. :)

Nak update sikit tentang rumah aku ni...lambat betullah nak siap..:)...ok pintu semua dah dipasang, sekarang ni hubby tengah dok bertungkus lumus pasang aircond plak. Dia nak buat sendiri....save budget sikit...yelah banyak benda yg tak disangka2 kena buat untuk rumah tu...so budget dah lari....

Aku berharap sangat raya ni aku beraya kat rumah baru aku tu....huhu. Dahlah tahun ni raya kat KL tak balik kampung...nak buat macam mana turn raya kat KL....


Ok ni lah gambar pagar aku...



Ni plak gambar pintu depan rumah aku....heheh



Pintu bilik alicia dan norman pun dah dipasangkan jugak...bersebelahan aje bilik diaorang ni....



Yang ni bilik kitaorang...simple ajekan pintu ni..aku suka...hehe..
Posted by Picasa

Mom of the year Award

Thanks to Kak Ja sebab sudi nak bagi award ni kat fida walau pun betul macam kak ja cakap, macam tak berhak terima award ni.

Yelah...walaupun aku rasa aku dah jadi ibu yg terbaik untuk anak2 aku tapi aku selalu aje marah2 anak2 aku. Walaupun benda yg diaorang buat tu hanya sekecil zarah. Entah lah aku rasa aku ni terlalu panas baran sangat.

Padahal anak2 aku tu kalau aku perhatikan memang periang dan juga kelakar. Anak2 aku semuanya baik2 cuma sebagai kanak2 mereka akan melalui macam2 pengalaman untuk membesar. Itu yg akan mereka kenang sampai mati.

So kak Ja fida tak tau nak cakap apa kat sini....tapi apa aje yg membahagia kan fida itulah yg fida suka tentang anak2 fida...they are so sweet....I love everything that they have done in my life...tapi kalau ada yg buruk2 tu akan fida cuba baiki dan tegur mereka....

Kepada semua ibu yg baca entry ni...ada adalah dijemput untuk menerima award ni....

I'm back again...heheh

Hi...welcome back..heheh...ok aku dah ok dah..takde kes murung2 lagi....bukannye murung betul2 pun..saja je..so kepada sesapa yg wish aku tu..thanks ye....penyakit "M" ni memang susah sikit kalau melanda...hahahhaa..


Oklah..ni aku nak update gambar sikit tentang anak teruna aku . Last Saturday dan Sunday dia memang busy giler sebab ada tournament kat Subang kat JSKL. Diaorang ada Baseball Tournament. Lawan dengan Singapore punya Baseball Club.


Memang letih betullah weekend lepas...dahlah panas..but Norman enjoy dia punya games dan tak lupa diaorang dapat tempat kedua...so daripada tak dapat langsung apa..atleast terubat lah juga.. pasukan yang diaorang lawan untuk final tu memang handal2 belaka. nampak aja kecik2 cilipdai tapi mereka memang betul2 handal...




Mungkin sebab diaorang ni jepun penuh dengan disiplin dan tegas sebab tu pasukan mereka kuat. Anak2 didik nye semua mendengar cakap...bukan nak cakap pasukan Norman ni tak dengar cakap tapi tulah....adatlah kan kalah menang ni...terpulang lah kepada Coach dan anak didiknye nak mempraktiskan lagi kemahiran mereka dimasa depan....




So inilah medal yang Norman dapat...opppsss sorry ada 2 plak..heheh . Ok yg tulis Harimau tu adalah medal yg dia dapat untuk Baseball dan yg ada gambar soccer tu dia main Saturday soccer kat sekolah so last Saturday pun dia punya Final games juga...yg ni tak kira kalah menang semua dapat medal..kira oklah kan..just suka2 nak bagi anak2 isi masa lapang...