Wednesday, June 10, 2009

balik kg minggu lepas...

Semacam aja tajuk tu kan..hahaha....
Salam semua...wahh bersawang habis rumah aku ni....catnye pun dah pudar..heheh. Sorrylah sebab dah lama tak update...

Ok last week aku balik kampung sebab ada kenduri...ingat nak balik makan kenduri satu aje..tapi rupanye sampai tiga kenduri dalam satu hari..pecah perut makan nasi minyak aje...

Selain dari tu aku juga balik sebab nak jumpa mak ayah sebelum aku bertolak balik US minggu depan. Yelah biasanya memang macam tu..bila ku nak berjalan jauh aku akan balik jumpa derang dulu...manalah tau..apa2 boleh terjadi bila berjauhan ni..tambah2 aku naki flight yg bukan dekat perjalanan nye....ambik masa lebih kurang 24 jam ..letih tau...




Sempena hari ayah minggu depan aku percepatkan minggu lepas..heheh. Aku beli kek untuk hari ayah dan memandangkan masa hari ibu kami takde kat kampung aku beli kek 2 sekali untuk mak aku juga sempenan hari ibu.

Ayah tengah baca doa sebelum acara potong kek.....kami semua balik.....cuma kakak dan adik aku aja yg tak dapat balik....


Cam pengantin baru lah plak..heheh masing2 malu nak potong kek...orang suruh main suap2 depa tak mau..hahah....malu2 kucing plak...


oit....baby ni dengan diapernye pun nak berebut ambik kek jugak ke?..heheh....well semua happy dapat kek cuma sedikit terkilan sebab kek dia tak berapa nak sedap....


last sekali aku ngan mak...mak tembam nye mak aku..risau plak..takut ada penyakit..hopefully mak sihat selalu......
Posted by Picasa

Wednesday, June 3, 2009

Gender Specific Driving Ediquette

A woman is driving at night on a narrow country road.
At the same time, a man is driving in the opposite direction on that same road.



When they narrowly pass each other the woman rolls down her window and loudly shouts "HORSE!"
Immediately the man shouts back
"WITCH!" The man laughs.
He is proud to have reacted so quickly to the shouting woman and takes the next turn in the road, maintaining his speed.



Moral of the story:
Men never listen and, when they do, they don't understand one word a woman says.

Tuesday, June 2, 2009

Baseball season dah habis...

Ok now Norman dah nak habis sekolah... tinggal 3 hari je lagi sekolah dia nak habis tahun. Lepas tu kami semua balik US untuk satu bulan. Bulan 8 nanti baru sekolah Norman bukak balik dan dia pun naik darjah 5. Cepatkan masa berlalu...hmm..

Ok ni aku nak cite pasal last week punya baseball game..yang ni dia main untuk ISKL , sekolah dialah (International school of Kuala Lumpur)...yang dia main untuk All Star pun dah habis juga siap dapat award rising star lagi..nanti aku ambik gambar tunjuk kat korang ye...

Sekarang Norman betul2 terer main kat field . Dia dah pandai jaga padang lah senang cite...ada satu kali tu dia tangkap bola dan mati kan lawan sekali gus..lepas tu baling pulak kat second base so dia mati kan lawan 2 org sekali gus...wah aku bangga betul dengan dia..


Tapi masa lawan dengan MKIS dia orang bagus sekali main masa 1st inning lepas tu bila masuk 2nd inning ada kawan2 dia yang buat silap sikit aje..habis semua jadi kucar kacir...derang kalah dengan MKIS..yg lain semua derang menang..so ISKL dapat tempat kedua...but still alhamdulillah mereka main dengan begitu bagus sekali.
Ni dia dengan medal dia...walau pun kecik tapi terer juga anak aku ni..hehehe

Nak cari game apa lagi nak bagi dia main ni...yelah sekola dah tutup so dia mesti bosan habis duk kat rumah...takkan nak suruh dia mengadap game 24 jam..sorrylah...hehehh



Oh yes..ni cikgu yang aku ada cite kan dulu ingat tak?..alah cikgu PE Norman yang hensem tu..heheh memang hensem giler cikgu ni....nasib baik dah kawin kalau tak aku ngorat dia..hahahahah


Ok last sekali aku nak ucapkan tahniah kepada semua pemain ni...mereka bermain dengan begitu baik sekali...