Thursday, May 28, 2009

Al-Fatihah


Hari selasa lepas aku balik kampung mengejut. Aku dapat call dari abang mengatakan yg ayah call bagitau tok aku meninggal. So kami adik beradik semua bertolak balik kampung petang tu jugak. Kami semua berkumpul dekat rumah kakak aku di Wangsa Maju dan bertolak balik dalam pukul 8.00 malam.

Nasib baik tak hujan so perjalanan kami semua selamat sampai ke destinasi yang dituju dengan selamat. Kami sampai di permatang simpur, bandar bahru dalam pukul 12.00 malam. Tapi kami semua tak sempat berjumpa dengan arwah tok sebab mereka dah kebumi kan dia dalam pukul 6.45 petang. Rasa terkilan tu ada juga sebab tak sempat nak menatap wajah tok buat kali terakhir. Takpalah..semoga tok bersemadi dengan aman dialam sana dan Allah akan menempat kan tok bersama -sama dengan orang2 yang beriman....amin.

Tak lama mana kami balik kg...keesokan nye kami semua bertolak balik ke KL balik sebab masing2 kerja dan anak2 sekolah dan ada yg tak bawa anak2 balik sebab mereka ada exam...

Tok akan berada didalam kenangan kami semua cucu2 tok ni...
Posted by Picasa

Saturday, May 23, 2009

Swimming...

Alicia dah tak takut nak swimming pakai floater dah...tadi bawa dia pergi swimming kat golf club dengan abang dan kawan2 abang dia. Bukan main seronok lagi dia dok menggedik dalam air tu dengan floater baru dia. Sekurang2 nye dia dah berani masuk air tanpa bantuan aku..semoga tak lama lagi dia pandai berenang macam abang dia...




Posted by Picasa

Friday, May 22, 2009

Happy Birthday to me!!!..


Heheh...it's my birthday today...so...
Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happyyyyyy birthday to meeeee...
Happy birthday to me...hehehe...
Hahahah...dah takde kerja rupanya aku ni.. :)....
Ok hari ni memang hari lahir aku..so semoga bertambahnye usia aku ni maka bertambah matang lah hendaknya aku..tapi rasa nya aku masih terasa macam kanak2 ribena lagi...heheh...
Anyway...thank to kawan2 yg wish happy birthday kat aku......

Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day




Hari ni semua anak2 samada kecik atau besar, tua atau muda akan mengucapkan selamat hari ibu kepada ibu masing2. Termasuklah aku. Disini aku ingin mengucapkan selamat hari ibu kepada ibu aku yg tersayang dan jugak ibu mertua aku yg sporting. Terima ksaih kerana memberikan kasih sayang kepada kami anak2 mak tak kira nakal atau tidak kami ni..hehe. Susah payah mak membesarkan kami takkan kami lupa sampai mati. Semoga mak dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki serta sihat walafiat.
Dan tak lupa jugak kepada semua kaum2 ibu diluar sana. Semoga kalian berbahagia dengan family anda dan dirahmati Allah...amin.

Friday, May 8, 2009

Smiley box..baru belajar buat ni , cun kan..heheh

Aku baru jumpa site ni..best sangat mcam2 ada..so aku cuba buat dan hasilnye sangat memuaskan..heehhehe..soooo cute



Click to play this Smilebox scrapbook: My little girl
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Make a Smilebox scrapbook

Thursday, May 7, 2009

Jakarta - hari pertama

Salam semua..maaf lambat update..dah lama balik dari jakarta tapi baru hari rasa nak update... :) . Ok hari khamis lepas kami bertolak dari rumah pukul 3.30 petang lepas aje Norman balik dari sekolah. Papa minta Razali tolong hantar kami ke LCCT. Ni kali pertama aku nak naik Air Asia..heheh excited juga..selama ni asik naik kapal terbang mahal aja..ni pertama kali nak naik yg murah punya.. :) .

Sampai kat LCCT jam 4.30 petang..mama terus ke kaunter untuk check in. Nasib kami agak baik sebab masih tak ramai orang lagi yg check in , kalau tak kena beratur panjang lah nampak gayanye...sebab tu mama suka pergi awal.

Lepas check in kami bawa Norman dan Alicia makan Mc Donald . Norman dah lapar, biasanya kalau kat rumah dia akan makan snack lepas balik so ni time snack dia lah sebab tu lapar..aku pun join sekali lah...tapi makan french fries aje..

Dalam pukul.6.45 kami bertolak masuk ke gate sebelum boarding...tapi entah apa masaalah kapal terbang yg bertolak dari Jakarta, kami delayed sampai pukul 7.30 petang baru naik kapal terbang. Takpelah janji selamat sampai..amin...

Kami sampai di Jakarta pukul 8.30 malam waktu Jakarta (9.30 malam waktu kuala lumpur). Alhamdulillah penerbangan kami ke Jakarta berjalan dengan lancar sekali. Kapal terbang pun tak bumpy sangat macam kalau terbang pergi US...eee ngeri aku..huhu..darah macam nak keluar dari kepala semua kalau kapal terbang bumpy sangat.

Masa nak masuk Immigration kat Jakarta pun takde masaalah sangat..senang aja..dan bahasa derang pun senang nak paham..lebih kurang aja dengan bahasa malaysia kita cuma ada sikit aja perbezaan nye..tapi kita boleh agak apa yg derang cakap..

Masa kami keluar dari Immigration bus yang akan bawa kami ke hotel dah menunggu, so semua pun bertolak ke hotel menaiki bus yang memang dah diuruskan oleh salah seorang ibu kepada pemain All Star.

Cantik betul hotel yg kami tinggal tu...aku ingat adalah kot 10 bintang...memang cantik..tak puas tinggal kat situ,,harga nye pun jangan cakaplah mahal benor..huhu...makanan dia pun mahal..nasi goreng satu pinggan 95 ribu rupiah...duit malaysia 30 ringgit kot...apa2 pun berbaloilah sebab service dia semua bagus dan cantik banget..hehehe...

Ok kat bawah ni ada sikit gambar bilik kat hotel yg aku tinggal tu..hotel tu nama dia Hotel Mulia Senayan....




Posted by Picasa