Thursday, April 30, 2009

Away....

Assalamualaikum...heheh..sorrylah lama menyepi..aku busy kat blog aku yg lagi satu..sian blog yg ini ketinggalan..heheh.

Anyway selamat bercuti kepada semua pekerja yang akan bercuti pada esok hari...dan selamat berjalan kepada sesiapa yg nak pergi berjalan macam hubby aku dan juga aku.. :)

Hubby aku dan juga kawan2 dia pergi pahang..hubby tarik bot dia sekali...huhu sedihnye sebab aku tak dapat nak ikut....len kali..heheh..kita pergi PD ye abang...belum rasmi lagi bot abang tu...asyik abang aje..mana aci..hahah...



Hei bro..tangan sakit pun boleh ikut jugak ka?...


Amboi happy nye depa nak pi mancing ngan scuba..huhu

3 sekawan...hehe
there goes the boat...
bye..see you on sunday dear..take care..
Ok since aku tak ikut hubby pergi pahang...aku pergi Jakarta..jangan jeles ye...Norman's All Star baseball team ada tournament kat Jakarta 2 hari...so aku dan juga PIL aku ikut sekali nak tengok dia...



So Air Asia kan ada tambang murah..apa lagi...ikut lah..heheh

Byeee..jumpa lagi monday nanti dengan story mory dari jakarta....







Thursday, April 23, 2009

1st time camping...

Hari ni adalah pertama kali anak aku akan pergi camping..sekolah punya lah..derang pergi camping dekat Awana Genting. Tapi sebelum tu derang pergi dark cave dekat batu cave dulu. Harap2 anak aku ni mendengar cakap cikgu2 nye dan stay close to them...hmm...

Dah besar rupanye anak teruna aku ni..dah boleh pergi camp dah..makna nye aku dah tua lah...huhuh.....




Posted by Picasa

Monday, April 20, 2009

3 tahun...

Happy birthday to you
Happy birthday to
Happy birthday dear Alicia
Happy birthday to you

How old are you now?
How old are you now?
How old are you now????





Dah 3 tahun anak aku hari ni....tak terasa masa berlalu . Terasa macam baru semalam aku lahirkan dia...masih terasa berapa sakitnye ketika melahirkan dia sebab itu merupakan kali pertama aku melahirkan baby tanpa apa2 ubat. Masa aku lahirkan norman aku ambik epidural.

Sekarang dia dah besar..dah macam2 karenah dia ada..heheh. Tapi karenah2 itulah yang aku rindukan bila dia takde kat rumah...semoga bila besar nanti dia akan menjadi insan yg berguna dan berjaya dalam hidup..

We love you Alicia..happy birthday.....
Posted by Picasa

Thursday, April 16, 2009

Alicia at the salon

Hehehe..kecik2 aku dah ajar Alicia cam mana nak mendandan kan diri..hahaha....nanti aku jugak yg susah..huhuhu. Tadi aku pergi salon nak buat hair treatment. Dia cakap nak ikut so aku bawaklah dia sekali.

Aku tanya dia nak cuci rambut jugak ke?..dia cakap "yes mama"..heheh. Wah pandai ko ye Alicia...so aku suruhlah amoi tu cucikan sekali rambut alicia..siap buat steam lagi..hahaha...

Diam aje dia duduk atas kerusi tu bila amoi tu dok perosah kepala dia....tengok aje gambar kat bawah ni..but so sorry the picture is a bit blurry coz i'm using the camera phone only..heheh.



Posted by Picasa

Alicia sekarang dah ulat buku...heheh

Alicia sekarang ni suka sangat baca buku...kebanyakan buku2 dia semua nye buku inggerislah..apa lagi..heheh nenek dia semua belikan buku inggeris. Sebelum tidur dan waktu pagi masa bersarapan dia mesti nak baca buku...kekadang tu tak kira waktu..kalau dia teringat nak baca dia akan cari semua buku yg dia suka dan minta kita bacakan...

Ada yg dia dah pandai baca sendiri tapi bukan baca ayat dia..dia dah ingat semua story yg kita baca kat dia by picture...kira baguslah tukan..walaupun dia belum pandai baca by word tapi dia boleh baca by memorizing the picture...


Ni dia tengah paste sticker kat story book yg dia baru dapat......bukan main suka lagi dia....now every night i have to read this book for her..if i'm not she will cry....but it is good for her right?...hehehe


Dalam buku ni banyak story...tapi satu malam satu story dah cukuplah....kang lebih2 lambat tidur plak....susah plak nak bangun tidur nanti...



Kalau dah baca buku kat dia barulah dia happy dan barulah dia nak tidur..kalau tak sakanlah dia menjerit menagis suruh baca buku kat dia....
Posted by Picasa

Tuesday, April 14, 2009

Run the school as a Principal

Heheheh...dengar tajuk semacam aja kan?..sebenarnya Norman got to run the school as a Principal....wow best nye....dia dan kawan2 kelas dia telah mendapat kebenaran untuk menjadi Principal dalam masa satu hari. Semua nye adalah gara2 mereka mendapat point tertinggi dalam cabaran membaca buku kalau tak silap aku...aku pun tak taulah...heheh biasalah bila sekolah international nikan..tak macam zaman kita sekolah dulu...mana ada benda-benda macam ni...

Ni daddy dia tengah siapkan dia untuk pakai kan tie...semalam nenek dia dah bawak dia pergi beli kemeja dan slack kat one utama..nasib baik jumpa. Masa cari kat ampang point punya lah susahnye nak jumpa baju kemeja untuk budak2 ni...
Ni tengah pakai jam plak..yelah kan Principal kena tengok time ....heheh...hensem giler anak aku...
Neneknye pun tak melepaskan peluang menolong..
Yang sayangnye aku tak sempat ambik gambar penuh dan cantik2 lepas dia dress up...rugi gilerrrr...dahlah anak aku hensem betuii...heheh perasan lah kejap..biarlah anak aku...aku nak pujilah kan..ni tengah dok kelam kabut sebab bas sekolah dah tunggu....kalau tak memang lah sempat ambik gambar dia...huhuuh....
Posted by Picasa

Birthday party

Lepas concert, pergi birthday party plak..heheh . Kawan hubby balik dari london, so dia nak buat birthday party untuk baby dia yg baru masuk 1 tahun kat rumah dia. Dorang invite kami sekali..best juga sebab dapat tengok baby dia. Belum pernah jumpa lagi ni..hehehe..

Ni Norman dengan Alicia tengah dok berendam dalam kolam...hari tu sebenarnye hujan..tapi apa budak2 ni kisah air kolam sejuk ke tak sejuk...eeee kalau aku tak terjun dah..sejukkkk...hahahah
Norman ni kalau jumpa kolam memang tak ingat orang dah...ni masa ni dialah orang pertama yang terjun kolam..orang lain semua makannnn dulu...hehee...

Anak sapa ni?...heheh..sampai tersenget2 makan karipap ..sedap sangat ke Alicia...?...


Ok..inilah birthday girl...comel kan?..tu mama dia..kalau tak silap aku dia ni org portugis...husband dia macam husband aku juga...mix ngan mat saleh..hehe..sorry gambar takde....lambat sangat nak upload...

Banyak lagi gambar sebenarnye...tapi mengenangkan nak upload gambar punya lah slownyeeee.....lupa kan ajelah..heheh..ok cabut dululah...nyamuk dok menggila makan darah aku ni..kang aku jadi hulk hogan plak tengah2 malam ni..aku makan nyamuk2 ni semua kang..ha baru tau..hehehe....dah ngantuk ni...pukul 1 pagi dah...night...ehhh silap...morning dah...heheh




Buzzy Bee Concert..

Hari Ahad lepas Alicia ada concert dekat bangunan getah asli kat jalan ampang. Start pagi dalam pukul 10 macam tulah kalau aku tak silap...heheh suka sangat tengok gelagat dia masa concert tu..nasib baik dia tak buat perangai macam budak2 lain...

Yelah tau ajalah budak2 umur macam dia..mungkin takut atau pun gabra bila berhadapan dengan orang ramaikan..tapi alhamdulillah...alicia tak macam tu. Itu pun sebab aku dah banyak kali dok sembang dengan dia bagitau kat dia jangan takut2 sebab mama dan papa ada...


Tengok ajalah gaya dia yg bersahaja aja kat atas pentas ni...pandai dia dengar muzik dan ikut rentak dan tau apa nak buat bila satu2 muzik dimainkan, agaknye dah lama praktis kat sekolah..heheh


Ini bukan dia menangis sebab takut tau..heheh, ini sebab dia ikut apa lagu tu suruh buat..suruh menangis..sebab tu semua budak2 cam buat2 nangis lah...

Yang ni plak dia tengah gelek apa entah...tak ingat sangat apa lagu yg dorang ni nyanyi..yelah time kita sekolah mana ada lagu tu semua...hehehe

So far semua ok...dia tak menangis langsung..cikgu pun komen dia budak baik..duduk diam2 aje dalam line dan tak berlari2 macam budak2 lain..heheh

Ada banyak lagi gambar tapi malas nak upload..lambat sangat....

Posted by Picasa

Saturday, April 11, 2009

Letih sangat hari ni....

Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua yg mendoakan alicia. Hari ini dia dah sihat sepertia sediakala. Takde apa-apa yg serius berlaku keatas dia.

Aku rasa mungkin sebab dia terjatuh atas trampolin dalam keadaan tertiarap tu yang menyebabkan perut dia senak ke apa ke..aku pun tak tau...itu sebab dia tak boleh bernafas dan juga pinggang dia pun sakit...tapi alhamdulillah..semua dh ok..sekarang ni pun dia tengah dok bergelak ketawa dengan abang dia dalam bilik. Aku pun dah reda sikit ketakutan aku dari semalam...dah boleh senyum dah.. :)

Hari ni memang busy sikit...dari pukul 10.30 pagi ada aktiviti dekat sekolah Norman. Dia ada little league baseball. lepas tu balik dari sekolah dia pergi cottage patch kejap sebab nak hantar barang yg kawan blogger minta tolong belikan..sepatutnye aku nak jumpa dengan kak lina (maklang) tapi tak dapat nak buat apa sebab kena pergi mont kiara international school plak sebab norman ada all start baseball plak kat sana. memang letih betul hari...nasib baik alicia dah sihat..kalau tak cancel semua... hehhehe.

oh ya saja nak share gambar alicia masa umur 1 tahun..cute sangat..geram tau rasa cam nak geget-geget...hahahaha . ada banayk lagi tapi cukup ajalah yg ni.. :)





Posted by Picasa

Friday, April 10, 2009

Kesian alicia....


sian alicia...terus tidur lepas kejadian tu...


Aku baru lepas terkena kejutan elektrik (not really)...huwaaaaa.....huhuhu..aku takkan maafkan diri aku kalau terjadi apa-apa pada alicia. Tadi aku bawa alicia pergi main dekat rumah william. Waktu itu william tengah main lari-lari dengan amah dia dan juga kakak dan abang dia. Alicia plak tengah main trampolin (betul ke aku eja) dengan norman.

Sebelum tu mata aku memang memandang norman dan alicia aja sebab aku tau bahaya nye bila main trampolin (alah benda lompat2 tu...) . Aku berpaling kejap aja nak tengok william tengah buat somersult tiba-tiba aku terdengar alicia menangis. Aku tak sempat tengok apa yang terjadi. Yang aku tau waktu itu dia sangat sakit dan tak boleh bernafas, dia menangis tersekat-sekat sebab tak boleh berfas. Muka dia dah bertukar jadi biru.

Aku dah panik dan terus berlari kerumah sambil dukung dia dan menjerit panggil hubby aku. Alicia dah lembik longlai, aku dah tak tau apa nak buat...air mata tunggu masa nak keluar aja... :( . Balik rumah aku menjerit panggil mama minta tolong...norman pun sama gabra dengan aku bila tengok adik dia dalam keadaan sakit. Aku tanya dia apa yg terjadi, dia cakap tak tau...dia cuma nampak alicia jatuh tertiarap atas trampolin tu...

Alhamdulillah lepas beberapa minit dia dah boleh bernafas dan reda sikit dari menangis. Muka dia pun dah bertukar merah sikit....tapi still terkejut aku rasa....dah lah hari ni dia tak tidur so badan letih sama...lepas aku bagi minum susu dia terus tertidur....kesian alicia..aku harap takde apa-apa berlaku. Mama cakap esok kalau dia kencing cuba tengok kalau-kalau ada darah keluar sekali dengan kencing dia...takut ada bleeding ke apa ke kat dalam perut dia sebab kat situ yang dia sakit tadi....

Ni dia dah tidur dah...pukul 6.30 tadi, agaknye sampai pagi esok kot dia tidur..harap-haraplah..

Posted by Picasa