Saturday, January 31, 2009

Layang-layang terbang melayang

Hmm...aku rasa hari ni semua orang dah start balik KL kot sebab cuti hari raya cina dah habis atau pun masih ada yang sambung cuti sebab ada yg kerja kawasan wilayah dapat cuti hari isnin ni. Maybe ramai yang tambah cuti lagi sampai hari isnin. Apa pun selamat bercuti kepada semua..

Ok kat sini aku nak share sikit gambar aku pergi main layang2 dengan anak2 dan husband dan juga mak mertua aku kat taman metroplitan hari isnin lepas...tapi dalam gambar ni aku takde sebab aku yg tukang ambik gambar..cesss, rugi betul..heheh.

lama juga aku tak update blog kan..heheh..so jamu mata ye...nak cite banyak tak tau nak cite apa..idea takde...hehehe


Friday, January 23, 2009

My new house

Hari ni aku nak tunjuk sikit gambar2 rumah aku yg dah hampir2 siap tapi belum sampai 100% lagi lah...maybe dalam 70% aje...dah dekat satu tahun dah...bila lah aku nak merasa duduk dalam rumah ni aku pun tak tau...heheh.



So korang jamulah mata ye....jangan komplen tau...rumah aku belum siap sepenuhnye lagi so tak cantik lah..huhu...

Ni bilik air tetamu...

Ni nak masuk ke bilik tetamu


Ni bahagian dapur aku...



Ni bilik alicia...bilik norman sama aje cam ni so aku tak masukkan gambar lah..heheh

Ni plak bahagian balkoni kat bilik aku....hmm..kat luar tu adalah taman permainan...senang aje anak2 aku nak main nnt..


Ni plak dalam bilik utama merangkap bilik aku lah...hahah.....yg pintu sebelah kanan tu bilik air...pintu sebelah kiri tu nak keluar ke family hall..


Ni pun bilik aku juga....aku suka banyak tingkap sebab nampak cerah...heheh


Ni plak bilik air aku...heheh aku suka kaler ni untuk bilik air aku...


still bilik aku...heheh

Ni bahagian depan rumah...hmm bahagian belakang tak plak aku ambik gambar..heheh










Friday, January 16, 2009

More picture from Singapore


Ni ada lagi gambar yg aku nak tunjuk kat korang masa kita orang gi Singapore baru ni. Oh ya kita orang pergi Sentosa Island. Best tau pergi sana. Alicia dan Norman lah yg paling seronok. Masa kat sana kita orang masuk butterfly park, naik Street Luge, naik Sky ride, naik View tower, masuk kat dalam Image of Siangpore dan juga tengok Pirate of the Carribean kat 4D Imax.

Norman cakap nak naik Street Luge lagi, so kami pun semua naik lagi , Alicia nak ngan papa dia , aku dan Norman naik sorang satu. Korang tau apa Street Luge..kalau yg dah tau tak yah cite lah. Tapi kalau yg tak tau , Street Luge tu macam Go-Kart cuma dia tak pakai enjin. Dia cuma ada break dan roda aje..kita control sendiri pakai handle dia...

Oklah..aku pun malas nak cite banyak...korang tengok gambar ajelah ye...heheh




Posted by Picasa

Wednesday, January 14, 2009

Singapore lagi...

Ni pemandangan dari atas . Masa ni kami tengah makan kat premier lounge tu...takde orang sebab semua org dah habis breakfast, tinggal kami aje yg lambat turun...heheh...mana taknye kami bangun lambat...hahahah. Letihlah ...kami habis kan masa berjalan aje masa kami kat sana.


Kami tak pakai keta langsung masa kat sana. Yelah minyak mahal so kami naik MRT aje masa kat sana. Lagi pun tempat kami tinggal tu dekat dengan MRT, kemana aje kami nak pergi semua tempat ada MRT. Senang kan...kalau malaysia ada MRT macam tu senang..jalan pun tak jem..tapi time rush our matilah...penuh ngan orang.

First day kami kat sana kami pergi Plaza Singapore...aku tak tau nak banding kan shopping kompleks kat Singapore ngan shopping kompleks kat Malaysia...aku rasa sama aje kot..hahah..yelah aku bukannye kaki shopping sangat. Lagi pun kalau aku shopping pun bukan nye aku pay attention sangat kat shopping kompleks tu...yang aku tau aku pergi aje shopping kompleks aku beli aje barang yang aku berkenan aku blah...hahaha...senang kan..tak sakit kaki berjalan aje ....


Cantikkan tempat yg kami duduk ni?.. kat sini ramai pelancong. Lepas tu kat sini juga waktu malam aje ramai keluar makan2 dan minum2...kat restoran tepi sungai tu penuh dengan orang luar aje...macam2 ada..bar pun ada..so ramailah mat saleh semua dok lepak kat sini...

Kami pun tak tau nak pergi mana lagi masa kat Plaza Singapore tu....aku pergi beli barang sikit kat sport light sementara hubby jaga anak2 aku dan bawa diaorang pergi kedai mainan. Biasalah kalau diaorang dengan daddy..boleh lah dapat mainan....kalau ngan aku susah sikit...heheh...
OKlah..cukuplah dulu nnt sambung lagi...




I'm Back...

Assalamualaikum....heheh..lama sungguh aku menyepikan?..biasalah bila dah lama tak update ni , aku jadi malas betul tak tau napa...actually aku selalu gak masuk blog aku ni nak tengok sapa yg selalu datang kan..heheh . Tapi rasa nye org dah boring nak masuk sini sebab terbiar usang penuh sawang.

Kami pergi holiday kat Singapore ituhari sebab nak menghabiskan cuti sekolah Norman. Aku bernasib baik sebab dia sekolah International, so bila orang lain sibuk dengan anak2 sekolah aku masih lagi boleh berlingkar melayan rasa malas..hahahah...malas betul aku ni kan?..heheh tapi bila aku dah start rajin hmm...nanti dah terlebih rajin plak...

Ok...masa kami pergi Singapore ituhari kami tinggal kat clarke quay, dekat dengan river..aku lupa apa nama river tu. Hotel yg kami duduk kat situ nama dia Novotel..hmm...kami dapat tinggal kat Premier room..heheh..dapat layanan istimewa..boleh masuk premier lounge juga. So maknanye, kami tak payah turun kat tempat makan yg kat bawah tu..tak payah berebut ramai2...heheh. Memang istimewa sungguh lah. Hotel dia pun cantik..tempat yg kami tinggal tu pun cantik...

Banyak restoran kat tepi sungai tu..pilih aje apa nak makan semua ada...tapi kena berhati-hatilah sebab kat Singapore kan banyak pork...heheh. Maklumlah kat sana kan ramai cina dari melayu...hmm....actually kami tersesat sikit masa masuk Singapore. Hubby tak nak naik plane dia nak drive sendiri. So kami bertolak dari kl pukul 11.30 pagi sampai dekat border dalam pukul 2.30 petang. Kami sangkut dekat kastam Singapore sebab hubby bawa masuk rokok dari malaysia tak declare. Dia terlupa nak declare tapi kastam Singapore ingat dia nak seludup masuk. So dia kena denda 200 Singapore dollar. Bukan itu aje ..kami sangkut kat situ dalam 2 jam.

Lama gila nak menunggu hubby bayar saman. Marah betul dia sebab kastam tu tak percaya yg hubby bukan nak seludup masuk rokok tapi dia terlupa nak declare...actually dia bukan terlupa tapi dia tak tau yg rokok kena declare.Hmmm...nak buat cama mana dah terlambat....

Lepas habis urusan bayar denda semua, kami pun bertolak dari kastam punya Singapore dalam pukul 4.30 petang. Lepas tu kami ikut direction dari map yg hubby download dari google..tapi sampai kat jalan yg kami nak ambik , jalan tu ditutup lah plak...ah sudah lagi satu bala...so hubby tak tau nak pergi mana, dia drive aje sepanjang jalan entah berapa lama nak cari jalan alternative lain..tapi tak jumpa.

Last sekali hubby call hotel tanya dircetion dari diaorang. Nasib baik diaorang pandai bagi direction...tak lama lepas tu kami sampai sana just intime nak chek in sebab diaorang hold kita orang punya room sampai pukul 6.00 petang aje..dan masa kami sampai jam dah pukul 5.45 petang...how lucky..heheh. We did not know yg kami akan dapat premier room...hubby happy aje bila dia chek in diaorang cakap yg kami di tempatkan di tingkat premier room...hhmm....berbaloilah dengan apa yg kami lalui, so terubatlah sikit kemarahan hubby masa kat kastam Singapore...hahahah.
Anyway...we had a good time masa kat sana...Singapore memang cantik, bersih dan aman. Tapi duit sana mahal dari Malaysia...dan juga sangatlah panas..heheh. Oklah...ni ada sikit aje gambar yang aku dapat upload kat sini. Nanti aku upload lagi gambar lain...
Posted by Picasa

Sunday, January 4, 2009

Away!!!!.....

Hi people..heheh...sorry lah, baru aje ituhari cakap nak upload gambar new year lah, nak cite pasal tahun barulah....alih-alih dah tak dengar berita plak...

Heheh..actually aku takde kat Malaysia right now...tengah gi holiday ngan hubby dan anak2. So maybe tak sempat nak upload gambar masa new year baru ni.

Nanti bila aku balik baru aku upload gambar ye. Ni aku ada masa kejap update blog sebab alicia tidur dan hubby pun tidur..heheh, so dapatlah guna dia punya laptop jap. Laptop aku tak bawa. Yang sebetulnye aku dekat Singapura sekarang ni. Saje pergi jalan2 makan angin jap.

Tak tau nak pergi mana. Tadi aku pergi plaza singapura jap. Pergi spotlight jap. Wow dia ada sale kat sana....aku siap jadi VIP member lagi kat sana..heheh. Hmm...tak sempat beli barang banyak. Alicia buat perangai...eeee geram betui...lecehkan pergi jalan ngan budak kecik ni. Rasa cam nak gi jalan sorang2 aje...heheheh.

Takpe jap lagi aku nak pergi balik sana, nak beli fabric. Tengah ada sale....kalau VIP dapat discount sampai 30 %...wow banyak tu..heheh kain pun cantik2. Erm..oklah....later2 lah aku upoad gambar. Cable tak bawa....daaaa......see you later.

Friday, January 2, 2009

Lamanya...heheheh


Hahahah....apa punya tajuklah kan?..heheh...tak tau nak letak tajuklah...anyway...sorrylah sebab dah lama tak update blog ni...aku tak taulah...sibuk memanjang..heheh...aku pun tak tau apa yg aku buat sampai tak sempat nak update....

Aku ngan anak2 semua sihat...hubby pun sihat..heheh....takdelah apa sangat yg berlaku kat kitaorang...that is why aku tak tau nak story apa2....setakat cite biasa2 tu malas lah nak story kat sini kan...

Oklah...aku akan upload dan cite sikit2 pasal new year aku dan juga krismas yg baru lepas pada entry akan datang. Aku harap tahun baru kalian meriah tahun ni...aku ngan family aku biasa2 aje..heheh....
Posted by Picasa