Wednesday, December 17, 2008

Alicia tak sihat

Hmmm...tetiba aje Alicia jatuh sakit...muntah2 semua....start dari pukul 11.30 pagi tadi.. Kami pergi Ikea pagi tadi...masa dalam perjalanan kesana dia tidur elok aje...sampai Ikea aku masukkan dia dalam stroller dan push lah mana2 kami pergi. Lepas tu dalam lebih kurang pukul 11 dia bangun . Masa tu kami kat dalam F.O.S...dia ada cakap dia buang air besar.

Aku pun bawa lah dia pergi bilik air...sampai sana dia tak buang air besar pun just buang air kecik aje...lepas tu masa aku nak pakaikan seluar dia balik..tetiba aje dia muntah...banyak juga yg keluar....sian dia...so aku pun pergi balik dekat F.O.S tu cakap kat mak mertua aku yg kita kena balik sebab alicia tak sihat.
Masa on the way balik dalam keta dia muntah lagi ..itu baru lepas minum susu(badan)...semua susu keluar balik....sian dia....sedih plak aku....masa ni dia dah lembik longlai dah...dia nak makan tapi apa yg dia makan semua keluar balik.....minum air pun keluar balik...
Tadi dah bawa dia jumpa doktor..doktor cakap keracunan makanan tapi tak tau lah..doktor tu pun nampak macam lembik semacam aje...huhuhu....Ni pun masa aku dok tengah taip ni dia datang kat aku sambil muka macam nak muntah..memang sah dia muntah..berterabur atas lantai...air aje yg keluar..itu pun lepas bagi ubat muntah....dah 7 kali dia muntah...apa lagi yg ada tinggal....sedihhhnyeee...huhuhu....
Hmmm....tengoklah malam ni macam mana...kalau berlarutan dia muntah..memang kena masuk ward lah nampak gayanya.....aku cukup tak suka kalau tinggal dalam hospital....seksa.....

New maid in the house..heheh



Untung aku ada anak dara ni...bukan setakat masak..mengemas pun rajin..heheh. Aku tak payah cari pembantu rumah dah..aku dah ada yg very special sekali kat rumah aku. Tak payah disuruh-suruh..dia sendiri yg rajin nak buat...hahahah

Ini kesnye sebab dia yg buat kotor so dialah yg bersihkan..ia dak?..heheh...takdelah...ituhari dia main kapur(chalk) buat tulis-tulis atas lantai...aku biarkan ajelah sebab kapur tu nanti boleh dibersihkan balik...bukan nye tak boleh hilang langsung...kalau tak meraung juga aku...heheheh

Biarlah dia nak kreatif ke apa ke?...janji nnt dia bersihkan balik...tapi ada masa nye bila dia buat sepah aku jugakkkk yg kena simpan. Nasiblah kan bila ada anak kecik kat rumah ni...rumah tak pernah nak kemas...bila kita dah mengemas ada aje org yg jeles nak sepahkan balik.


Pada aku ok aje kalau diaorang nak sepah2 barang mainan ni...janji kemas balik...lagi pun itu memang kerja budak2 kan?..apa lagi yg diaorang nak buat selain dari main....betul tak?..heheheh

Actually aku yg nak mop lepas dia habis main...tapi bila ku pergi ambik mop dan air nak mop lantai dia yg sibuk dok capai mop tu dulu nak buat...aku kata tak payah biar aku aje yg buat...die menjerit bagai nak rak...so aku biar ajelah dia buat..tapi memang bersih dia buat kerja tu....habis satu lantai tu dia bersihkan....

Habis aje dia mop dia cakap cam ni kat aku "huh..big work mama, i'm tired". hmm..baru ko tahu ye...heheh.....
Posted by Picasa