Thursday, December 11, 2008

Panas panas panas!!!!!!!!

Aku baru balik dari immigration Wangsamaju...tapi hati aku tersangat lah panas...bukan kerana cuaca yg panas tapi hanya kerana sikap sombong seorang perempuan tak guna ni......

Dah lah aku dari pagi tadi lagi keluar rumah tinggal anak2 ngan nenek dan pembantu rumah aku...pagi tadi aku keluar pergi putrajaya sebab nak buat IC...nak dijadikan cerita, semalam aku dah pergi immigration dekat wangsamaju ni nak perbaharui passport aku yg akan mati dalam masa 4 bulan lagi.

Tapi staff kat immigartion cakap IC aku dah rosap chip dia, kena pergi buat baru. Yg aku nak marah nye...IC aku baru 7 bulan lepas pergi buat sebab masaalah yg sama..CHIP ROSAK.Hangin aku satu badan....tak sampai setahun dah rosak lagi padahal aku simpan dalam wallet aje IC tu..takde plak aku main sepak bola ke hapa ke....

Ok so lepas tu aku pergi department JPN kat banggunan sebelah plak sebab nak cek apa yg tak kena...staff kat sana plak cakap takde kad reader nak baca...lorrrr..kalau takde kad reader nak baca cam mana you all buat IC kat sana...?..cam mana you all cek samaada IC yg org lain punya OK ke tak OK?..hmm...pelik bin ajaib sungguh....lepas tu dia cakap kena buat IC baru...aku cakap lah kat dia takpelah saya tak nak buat kat sini , saya nak pergi buat kat Putrajaya aje..sebab aku tau nnt aku akan ada masaalah kat wangsamaju ni...salah satunya aku punya cop jari memang tak boleh pakai dah sebab rosak teruk...so baik aku pergi putrajaya nanti senang nak cerita...lagi pun aku nak kena buat cop rasmi mengatakan yg IC sementara aku tuh sah dan boleh diguna pakai...

Itu sebab pepagi lagi aku dah pergi putrajaya...balik aje dari putrajaya aku makan tengahari dulu isi perut yg tengah berkeroncong ni....dalam pukul 1.30 keluar balik rumah pergi balik Wangsamaju punya Immigration...lebih kurang dalam 2 jam dok tot tet tot tet urusan semua..tinggal lah time nak bayar duit untuk passport ni...bila number aku dipanggil aje..aku pun pergilah kat kaunter 7 ni..aku bagi duit kat PEREMPUAN TAK GUNA NI... dia pun tak cakap apa aku pun tak cakap apa lah..diam aje..lepas tu dia dok taiplah tot tet tot tet apa benda pun aku tak tau...dengan muka MASAM MELEBIHKAN KAN CUKA ...bila resit dah keluar aje dari printer tu dia baling aje kat aku macam aku ni takde perasaan..masa tu aku dah berang dah muka aku jangan cakaplah..aku rasa kalau aku ni singa dah lama aku makan dia hidup2...tapi disebabkan aku masih waras dan aku ni manusia bukan macam dia tu...aku tak jadi nak marah..just tahan aja...

Memang lah ramai orang kat Immigration tadi..tapi jangan lah buat macam tu dekat customer...tak salah kalau senyum sikit atau berbudi bahasa sikit...org kenang sampai mati...dekat dinding banggunan macam2 tulis moto kerja..semyum lah, layan pelanggan dengan berhemah lah...tapi hampeh...semua tu buat hiasan aje...tapi aku tak cakap semua staff kat situ macam tu....ada juga yg baik...tapi yg setengah lagi macam perangai tak guna tulah...jangan ingat awak kerja kerajaan nak berlagak macam tu...

dah lah..lagi lama aku merapu kat sini kang lagi banyak aku menyumpah...nnt aku jadi macam dia plak...nauzubillah....maaflah kalau bahasa aku kurang enak sikit hari ni.....