Tuesday, December 2, 2008

Cerita hari Jumaat


Heheheh...aku rasa dah seminggu aku tak update blog kan?..hmm..takde story sangat..kalau ada pun rasa cam tak sesuai nak cite kat blog ni..heheh. Ok ni cite hari jumaat lepas. Kawan aku lina datang dari kemaman jumpa aku..bukan setakat nak jumpa aku aje dia datang kl, husband dia ada kat sini..so dia datang nak jumpa husband dia sama...

Kami janji nak jumpa kat Ampang point...adalah dalam 10 minit aku tunggu dia kat francisco coffe tu. Sian dia...dah lah dia baru sampai dari kemaman pukul 4.00 pg..lepas tu nak kena jumpa aku plak...sorry ye mek..heheeh...


Kami brekfast kan francisco coffee aje pagi tu..jadi mat saleh jap..heheh..aku makan scramble eggs dan toast dan lina makan pancake dan banana..sedap jugaklah...habis licin aku makan...lina plak tak habis pun..malu aku..hahhaah...tapi takpe aku lapar punya pasal...heheh pastu lina yang bayarkan..aku nak bayar lina tak kasi..lagi pun dia cakap , dia belanja aku sebab baru dapat gaji..heheh thank you lina..next time my turn..

Lepas brekfast aku bawa dia balik rumah aku plak...yelah tak puas jumpa lagi jumpa dia...lagi pun dia belum pernah datang lagi ..so inilah masanye.. sampai rumah aku kenal kan dia dengan adik iapr aku dan juga wife dia...lepas tu kami pergi tengok rumah aku plak...

Oh ya..cakap tentang rumah nnt lah aku tunjukkan rumah aku yg dah snak dekat siap dah...mungkin tahun depan dah boleh masuk...Insyaallah...sian lina..aku bawa dia merata...heheh mesti dia mengantuk habis masa tu...yelah keletihan sebab baru sampai dari kemaman...

Lepas balik dari tengok rumah aku ajak dia pergi ambik Alicia kat sekolah dia plak...nak tunjuk kat lina kat mana aku hantar anak aku pergi sekolah hehehe...Alicia plak terkejut bila aku bawa lina datang ngan ku bila pergi ambik dia kat sekolah..dia siap tanya aku siapa tu yg kat dalam keta...heeh..aku cakap lah itu auntie lina..lepas tu banyak plak soklan dia...malas aku nak jawab..heehe

Dia ni bila dah start bertanya macam2 soklan ia akan tanya..kadang2 tu aku akan asyik jawab soklan yg sama aje..dia plak cam selambe aje dok tanya aku...ahhahaha....kalauorg lain agaknya mesti dah boring sebab asyik dapat jawapan yg sama...

Balik rumah aku tidur kan alicia kejap lepas tu baru makan lunch..sorrylah lina kalau ko lapar nak menunggu masa aku tidurkan alicia..heheh..Nana masakkan nasik lemak untuk tengahari..nasik lemak nana sedap....aku harap ko ok aje ye lina makan nasi lemak untuk tengahari..dulu aku pun tak biasa makan nasi lemak masa tengahari..setahu aku nasik lemak makan waktu pagi aje..tapi orang kl ni dah modern...heheheh...

Dah siap selerah makan semua baru aku hantar lina balik kat klcc...yelah simpan lama2 bini orang kang kena "ligan" ngan kayu api kot...hahahah...tapi la ni takdak kayu api dah kot...batang penyapu yelah kot...

Oklah...Lina...aku harap ko happy atas layanan aku..harap kalau ada salah dan silap aku minta maaf bebanyak ye...len kali insyaallah mungkin aku kerumah ko plak..heheh itu pun kalau ko jemput aku lah...heheh...dan terima askih atas segala apa yg ko belanja aku tu,,,minta halal ye..heheh...lina siap bayarkan parking keta ku...takpe..len kali turn aku plak tau...

Posted by Picasa

Fenomena Cakerawala


Semalam aku nampak kejadian yg sungguh indah ini...kat dalam paper utusan pun ada...aku masa tu ada kat luar rumah sebab tengah nak say good bye to our guest yg dah nak balik US. Lepas aje keta mama keluar dari pagar rumah aku terus terpandang kejadian ni.

Kalau tak silap aku dalam paper utusan ada tulis dua bintang satu zurah dan satu lagi aku tak ingat nama apa...dan juga bulan yg separuh macam org tengah tersenyum. Tapi dalam gambar aku ni tak berapa nampak sebab dia macam blur sikit...tapi kalau sesiapa yg nampak kejadian ni dia akan terperasan yg dua bintang tu macam bentuk mata dan bulan tu macam mulut yg tenga senyum...

Itulah kan..kejadian dari Allah S.W.T..tiada tandiangan nye...subhanallah.....
Posted by Picasa