Tuesday, November 11, 2008

Aku kena TAG

Iskh..aku ada homework kena buatlah....dah lama tak jawab soklan periksa ni...tak tau boleh betui ka dak...heheheh. Ok mai kita tengok soklan apa depa bagi.....


Name : Faridah Chek May

Sisters : Ada kakak 2 orang dan ada adik sorang

Brothers : 8 Orang tapi yg paling bongsu dah meninggal so tinggal 7....

Shoe size : size 6 tapi kekadang tu ada kasut size 5 pun boleh pakai juga..hehe

Height : 148cm..heheh rendah aje cek ni...

Where do you live : Ampang

Have you ever been on a plane : ada... few times...banyak pergi US lah..last sekali naik airplane pergi Australia baru ni....

Swam in the ocean : ha ni jangan tak caya...saya memang penakut berenang kat laut..sebab apa tau?..heheh saya tak pandai berenang sangat..pastu bila pijak aje kaki kat laut tu rasa cam pasir tu tenggelam...eeee takutttttt.....

Fallen asleep at school : entahlah...tak ingat plak...

Broken someone’s heart : err..ada... but with reason....but ada juga yg broke my heart :(...

Fell off your chair : tak tau plak...tak ingat...heheh(pelupa sungguh aku ini)

Sat by the phone all night waiting for someone to call : duduk berejam al night takdelah...tapi memang ada menunggu...heheh

Saved e-mails : takde plak saved...biasanye apa email yg masuk ada aje kat situ...takdelah plak dia hilang...heheh

What is your room like : hmmmm.....my room sometime sangat kemas dan cantik...very simple koz my hubby tak suka bilik ala2 mak datin....tapi bila kids play in they habislah.....bersepahhh...heheh

What’s right beside you: my bed and norman tengah tidur atas tu..heheh

What is the last thing you ate : I makan nasi...supper lah kan....

Chicken pox : belum pernah kena kot..dan minta simpang malaikat 44 amin

Sore throat : ha ni tengah kena sore throat lah ni...batuk lah...selsema lah..sungguh tak selesa...

Stitches : belum kot...sebab bersalin semua normal....hehe yg lain tak ingat plak...

Broken nose :tak pernah lagi...minta dijauhkan...

Do you Believe in love at first sight : yes i do..but takde jodoh

Like picnics : sukaaaaaaaaaaa sangat...tapi jarang dapat pergi....

Who was/were…The last person you danced with : iskhh...tak pernah lagi...tapi kalau kalau tak silap lah masa kat sekolah rendah dulu kot....

Last made you smile : Alicia.....but sometime dia ni boleh aku naik berang...hahaha

You last yelled at : Alicia sebab dia tak mau tidur....esok nak sekolah jam dah 8.30...dia masih nak main...tapi taklah jerit kuat2...just marah aje....

Today did you…
Smile to someone you like : mestilah my husband and the kids..my neighbour , alicia's teacher..dan entah sapa2 lagi..hehehe murah senyumannnn...hahahah

Kissed anyone : heheh...hari2 kiss hubby dan and the kids before they go to school and before they go to bed..but biasanya tak kira pun..kalau i nak kiss diaorang ni bila2 aje i buat...heheh

Get sick : aku jarang dapat sakit...tapi bila sakit amatlah perit..macam sekarang ni..tengah tersumbat idung..eeee...geram....

Talk to an ex : yes....one of them dah jadi kawan plak sekarang ni...heheh

Miss someone : my hubby...and entahlah..i need him right now..huhuuu

Who do you really hate: entahlah..susah nak benci kat orang...tapi kalau dah betul2 menyakit kan hati....baru betul2 benci

Do you like your hand-writing : yes i do...but kekdang tu...bila malas..cam tak leh baca...hahaha

Are your toe nails painted : no

Whose bed other than yours would you rather sleep in : mana mana pun takpe...janji boleh tidur...tak banyak ragam...heheh atas lantai pun boleh....

What color shirt are you wearing now : pink

Are you a friendly person : rasanye yelah kot....saya ni banyak mulut...tapi kekadang tu pemalu jugak...kena rangsang baru ok...hahahah

Do you have any pets : nope...

Do you sleep with the TV on : la ni jarang dah tengok TV...kalau ada pun tak tidur depan TV..heheh

What are you doing right now : tengah buat tagging game ni

Can you handle the truth : insyaallah...

Are you closer to your mother or father : mak...sebab rasa cam boleh buat kawan..heheh...ayah garang sangat dulu...tapi la ni ok dah....

Do you still have pictures of you & your ex : picture dengan dia takde...tapi picture dia adalah...heheheh

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : biasanya nangis sorang2...tak pandai nak luah kan kat orang...tapi hubby biasanya dapat tau kalau ada yang tak kena dengan diri ini...heheheh

Are you loud or quiet most of the time : heheh...very loud with the sibling...but dengan parent inlaw kurang sikit but still loud sometime..heheh

Are you confident : entah lah...kekadang tu rasa confident..kekadang tu tak...

5 things I was doing 10 years ago:
  1. kawin ngan hubby...
  2. belajar bawak keta
  3. belajar buat quilt
  4. tak ingat
  5. tak ingat...heheheh
5 things I would do if i were a billionaire:
  1. hantar mak dan ayah pergi haji
  2. buat rumah yg selesa diduduki untuk mak dan ayah
  3. beli keta idaman
  4. buat rumah banglo cantik2
  5. simpa sikit untuk hari tua....


5 of my bad habits:

entahlah...tak tau nak cakap...heheheh

5 places I’ve lived/living

  1. Johor
  2. Kuala Kangsar
  3. Bandar Bharu, Kedah
  4. Taiping
  5. KL


7 people I tag:

Iskh...tak tau nak tag sapa nih?...takpelah..heheh tak yah tag dah...habis sini aja....

Ok Finas..i dah buat homework i......