Thursday, October 23, 2008

Teknik rebonding

Assalamualaikum semua...apa khabar?...hmmm..aku tau dah lama aku tak update blog ni..last update pun minggu lepas. Maaflah..bukan tak nak update tapi aku takde idea nak tulis apa, lagi pun takde apa sangat yg berlaku dalam hidup aku kebelakangan ini.

Lagi pun ada ke orang baca blog aku ni?..macam yang Maya cakap....heheh...entahlah, aku pun tak tau samaada ada orang ke tak baca blog aku ni...yang aku tau aku tulis sekadar nak menceritakan tentang aku , kehidupan aku, anak2 aku dan apa2 ajelah yg berlaku sekeliling aku. Lagi pun aku tak pandai nak menyusun kata mengarang cerita. Jadi blog dan penulisan aku ini mungkin tak mengundang sesiapa pun nak datang berkali-kali untuk mengetahui tentang kehidupan aku.

Walaubagaimana pun aku tak kisah..macam yg selalu kita dengar "aiman tak kisah"..heheh. Tapi kepada sesiapa yg sudi datang tu aku ucapkan terima kasih. Dan kepada sesiapa yg sudi tinggal komen pun terima kasih juga. Tapi kalau kalian tengok aku tak balas komen tu jangan kecik hati plak...bukan aku tak baca komen tu , aku baca cuma tak berkesempatan nak balas. Yelah aku kekadang tu masuk blog tak sempat update pun inikan plak nak balas komen. Insyaallah nnt aku akan sentiasa balas komen korang ye.

Oklah...habis cite pasal blog..ni aku nak cite pasal aku yg sangat jeles dengan kehebatan rambut anak dara aku tu...hahaha. Yelah kan rambut dia cantik aje....dahlah lembut panjang mengurai lepas tu lurus aje....hari2 aku main rambut dia....dia plak yg dah naik rimas...sampai dah tak boleh aku nak sentuh dah. Dia siap cakap "don't touch my hair"..ha ambik ko...hahahah...

So 2 minggu lepas aku telah melampiaskan kegeraman aku kat alicia ni dengan merebonding kan rambut aku ..heheh. Lepas tu orang cakap sambil menyelam minum airkan?...so aku siap buat hair treatment lagi ...so sekarang ni rambut aku lembut bak sutera...bagaikan rambut baby...heheh...tak caya?..nak pegang mai lah...hahahah....

Tengok aje gambar aku ngan anak aku kat atas tu....baru ada persamaan kan?..hahahah...jangan jeles ye....heheh. Masaalahnye..kaler rambut aje yg tak sama.....rambut anak aku perang original..rambut aku hitam melegam...hahaha.....ooohhhh noooo....aku tak kaler rambut anak aku ye, itu rambut asal dia....ikut rambut nenek dia.....rambut omputih you..hehhee. Aku tau kalo orang tengok macam aku kaler rambut aku...even ada orang tanya aku.." kaler ke rambut anak tu?"...heiiii....korang ingat anak sekecil tu nak duduk dia ke kalau nak dikaler atau di potong.....meroyan aku kalau aku yg kena buat kerja tu ngan budak kecik tak duduk diam cam alicia ni....hmmm....

Oklah...aku nak pergi kelas jap....oh ya lupa nak cakap aku ada kelas kat Cottage Patch..semalam ngan hari ni....aku ambik kelas buat Australian Doll...nnt korang gi kat blog aku yg satu lagi, aku akan update blog tu dan tunjukkan gambar aku buat Doll tu ye.....sapa yg tak tau blog aku yg lagi satu sila ke http://www.mummyalicianorman.blogspot.com/
Posted by Picasa