Tuesday, October 14, 2008

Hospital lagi...


Hari ni aku bawa alicia perhi hospital lagi...dah 4 bulan dia tak sihat sebab demam, selsema dan batuk. Sekejap aja baik bila makan ubat lepas tu sakit lagi. Aku dah tak tau nak buat cam mana. Alicia pun dah boring makan ubat dan dah muak agaknye. Sebab setiap kali aku nak bagi dia makan ubat dia akan nangis dan lepas tu bila aku paksa dia habis semua keluar balik sekali dengan apa2 aje yg dia baru makan tak kiralah, lunch ke brekfast ke atau dinner ke. Kesian plak aku tengok...tapi nak buat cammana..dia kena juga ambik ubat tu...

So tadi aku habis kan masa dekat 1/2 hari kat hospital...aku pergi pukul 2.30 petang pukul 6 petang baru balik rumah...bukannya ramai orang tapi proses nye yang lembab sangat. Aku jumpa doktor, dia cakap alicia kena pergi buat blood test, x-ray dan juga pakai topeng gsa tu untuk sedut gas..masa buat x-raylah yg lambat sekali..sampai setengah jam nak tunggu filem dia...blood test kejap aja. yg nabulizer (tul ke aku eja) tu pun kejap aja....nasib baiklah alicia baik aja tak bbuat perangai..kalau tak mau aku mengamuk kat sepital tu..heheh.

Aku harap lepas apa yg aku bayar dengan ubat yg sikit power tu boleh sembuhkan alicia..sekurang-kurangnye sampai hujung tahun ni..kalau sampai bila2 tak sakit pun alhamdulillah..sebab kesian tengok dia....muka pun dah kecik..nasib baik dia mau juga makan...kalau abang dia aku ingat dah kering terus....hmmm....tapi apa pun alhamdulillah...dia hanya sakit sikit aja..taklah teruk sangat...
Posted by Picasa