Tuesday, September 30, 2008

Balik kampung....

Assalamualaikum...

Hmm maaf lah sebab lama tak update ni....ni pun nak cepat sebab kejap lagi dah nak balik kampung. Aku tau mesti semua orang dah balik...aku aje dok bermalas2 ..heheh.

Ok kepad semua doa2 kan semoga perjalanan kami selamat sampai ke destinasi yang dituju. Semoga semua nya berjalan dengan lancar..aku dah siap packing barang semua dah..tunggu anak2 balik dari sekolah aje ejap lagi pastu dah boleh bertolak.

Keta penuh ngan barang...apa yang aku bawa balik tak tau lah...heheh. Semua macam mak nenek ada...malas nak ambik gambar...hehehbiarlah rahsia...hahah.

Oklah..nak pi ambik alicia dah...selamat hari raya semua, maaf zahir dan batin...semoga raya kalian dipenuhi dengan kegembiraan. Bye...jumpa lagi minggu depan....Insyaallah....

Thursday, September 25, 2008

Happy Birthday Norman

Ok yg sebenarnye birthday Norman dah lepas, tapi baru hari ni aku sempat buat entry dia...ehehe.

Ok dia sekarang dah 9 thn...cepatkan masa berlalu. Tak lama lagi anak aku jadi anak bujang dah..hehe. Kami takde buat party apa2, just family in the house.Ok aku tak cukup masa nak cite semua..korang tengok ajelah slideshow kat bawah ni ye..heheh

Selamat Hari Raya....

Assalamualaikum semua....hmm...aku rasa semua orang sekarang tengah busy membuat persediaan untuk menyambut hari raya yang bakal menjelma tidak lama lagi.

So dikesempatan ini aku ingin memohon ampun dan maaf kepada semua blog readers yg datang ke blog aku ini seandainye selama kita berkenalan aku ada melakukan kesalahan dan terkasar bahasa dengan anda semua.

Aku juga telah memaafkan kalian walaupun dimana kalian berada, semoga hari raya kali ini akan memberikan kemeriahan kepada semua. Berhati2 lah kepada semua yang memandu untuk balik kg dan janganlah biarkan org yang menanti kehadiran kalian bersedih sebaliknye biarlah mereka gembira menyambut kepulangan org yg tersayang .

Akhir sekali , Selamat Hari Raya ....bila makan kuih2 tu ingat2lah kat aku sama ye....hahahah...macamlah aku takde kuih raya....

P/S Opppsss...lupa nak bagi kredit kat botakarts sebab aku ambik gambar kad raya yg dia buat ni....heheh...thanks botak....



Wednesday, September 24, 2008

Kuih raya


Lama sungguh tak update, banyak story yang nak cerita.

Ni pun temgah busy buat kuih raya. Story pasal birthday norman pun tak sempat buat lagi.

Nanti lah bila dah free sikit baru update semua. Kang ada plak yang tak berbaju raya...

Saturday, September 20, 2008

Baby cat


Our baby cat mati kena langgar keta. Huhu sedihnye. Baru pagi tadi kami bagi dia makan. Pastu agak nye dia keluar jalan2 dan lepak depan pagar jiran rumah kita orang. Mungkin masa tu lah agaknye dia kena langgar.

Kucing tu walaupun nakal tapi dia lah penghibur kami sebab dia macam gila2 sikit. Dah lebih 5 tahun kucing tu dengan kami, dia datang aje kat rumah dan kami bagi dia makan terus dia tinggal ngan kami.

Babai baby cat.. We going to miss you:-(

Friday, September 19, 2008

Dah lama tak mandi


Hehe... Semacam aje tajuk. Lama dah aku tak bagi anak aku ni mandi, hari ni aku hantar dia pergi spa jap.

Yang funny nye aku lupa bawa duit, nasib baik abang bangla tu bagi aku hutang jap. Nanti aku balik ambik duit bayar ye abang.

Smocking dress


Hari ni alicia pergi sekolah pakai dress yang aku buat.

Hehe rasa kembang sikit ni... Haha.

Hmmm alicia dah settle in kat buzze bee, moga dia akan terus suka pergi sekolah tu.

Wednesday, September 17, 2008

Tak sihat lah...

Hmmm...aku tak sihat hari ni. Tak tau napa...kepala aku pening semacam aje....takut juga aku...takut darah tinggi atau darah rendah...semalam lagi rasa pening2 ni...ehhhh bukan pregnant tau......baru aje lepas bendera merah...

Hari ni lagi teruk....aku rasa macam nak muntahlah, perut aku dok mengelodak semacam aja....aku rasa rumah ni macam terbalik berpusing2....nak tidur pun tak boleh. LAgi rasa berpusing2....kalau bangun cepat atau tengok bawah lama2 lepas tu tengok atas ha lagi teruk...

OKlah mengadap komputer lama2 pun takleh gak..aduiiii......

Tuesday, September 16, 2008

Alicia jatuh


Tadi masa alicia main ngan abang dia, dia jatuh pastu tergigit bibir dia.

Meraung lah apa lagi. Teruk juga luka dia, darah pun banyak juga keluar.

Nampak nye tak leh lah makan pedar 2-3 hari ni.

Little Monkey

Lama daha ku nak upload gambar ni..tapi hari ni baru berkesempatan..heheh. Gambar alicia ngan pakwe dia jadi monkey...bergayut sakan...hahah. Ni masa diaorang main kat taman depan rumah aku tu.


Hmm....nasib baik dua2 ni tak tergolek dok...kalau tak nasiblah kan..heheh..sapa suruh dok bergayut....

Posted by Picasa

Cirit Birit...

Norman tak kesekolah hari ni, dia sakit perut...cirit birit plak tu..kesian dia. Aku harap dia tak sakit perut teruk macam last time sampai kena masuk ward.

Tak tau macam mana dia boleh sakit perut. AKu tak tau apa dia makan kat sekolah semalam. Tapi rasanye semalam mama buatkan sandwich kat dia, tapi tak tau plak kalau dia makan makanan lain kat sekolah.

Kat rumah pun dia makan semua yang orang makan. Aku takut dia kena keracunan makanan. Dia ni kalau sakit susah sikit nak jaga, dia tak mau makan atau minum..katanye nanti takut lagi sakit.

Sebab tu last time dia kena masuk ward sebab dia dah kekurangan air dalam badan, mata semua dah cengkung dan kulit semua dah kering. Hubby takde plak ni sebab dia ke China atas urusan kerja. Kalau dia masuk ward susah juga aku . Mana aku nak letak sikenit aku plak....

Takpelah..tengok dulu, kalau dia masih cirit birit berpanjangan hari ni, mungkin petang nanti aku bawa dia jumpa paed dia kat Ampang Puteri. Get well soon Norman..tak mau lah sakit , susah hati mama sebab tak tau nak buat cam mana nanti....
Posted by Picasa

Monday, September 15, 2008

Anak2 penyeri hidup

Anak2 penyeri hidup setiap pasangan yg berumah tangga. Bila letih atau stress tengok anak2 dah terasa penawarnye...tapi bila anak2 buat perangai ya Allah....rasa nak meletup gunung berapi...heheh.

Macam tulah aku rasa bila anak2 aku buat perangai. Aku ni garang ngan anak2 aku, tapi bila diaorang buat perangai ajelah...kalau tak aku pun boleh jadi gila2 dan main ngan anak2 aku macam aku ni kanak2 remaja....heheh.

Walau macam mana garang nya aku pun aku masih sayang anak2 aku....kadang2 bila lepas aku marah diaorang aku minta maaf balik dan rasa bersalah plak...waktu diaorang tidur aku kiss diaorang...masa tu terasa sebak aja...tengok muka diaorang masa tidur...

Hmm...aku tak boleh hidup tanpa diaorang ni....baru beberapa jam berpisah dah rindu, apalagi kalau mereka takde terus dalam hidup aku...huhuuh....








Rumah aku.,


Hmmm, tadi singgah jap tengok rumah aku. Belum siap lagi, banyak lagi yang nak kena buat ni...

Minggu ke 2


Hmmm:( hari ni dah minggu ke 2 alicia pergi sekolah, but i think she is still sad.

Macam tadi masa aku hantar dia pergi sekolah, dia dah tak pegang aku masa nak masuk sekolah tapi masa dia nak babai aku dia dah nak nangis, sebab aku dengar dan nampak yang dia cebik dan nak nangis.

So aku cepat2 pusing masuk keta and go sebab kalau tak ngan aku sekali nangis.

Alicia masak untuk breakfast



Hari ni alicia pergi sekolah lagi, so pepagi lagi aku dah ajak dia tolong masak. Memang dia suka masak pun, kalau tak ajak pun dia yang dulu2 lagi nak tolong.

Dia cakap nak oat meal so kami pun masak lah , tapi bila dah siap masak semua dia tak makan pun. Bertuah punya anak....

Testing


Testing from phone

Saturday, September 13, 2008

baseball


Aku kat mont kiara sekarang ni. Norman ada baseball. Dia masuk game yang dikendali kan oleh parent . Bergabung dengan mont kiara international school punya student. Ada 2 category.. Satu under 15 dan satu under 12 kalau tak silap aku lah.. Norman dalam team yang under 12 tu. Kecik aje dia.. Takpe lah janji dia happy sudah.. Ok lah susah nak update dari phone ni.

Habis semua hilang

huwaaaaaaaa......aku tengah kesedihan ditahab yg paling maksima dah ni....aku gatai sangat nak main ngan coding tanpa backup aku punya blog dulu....huhuhu

semalam aku cuba nak cantik2 kan blog aku tetapi semua nye dah berterabur dan tak dapat nak di rawat lagi....

semua entry aku yg lama2 dah hilang....takpelah ini adalah pengajaran ...org kata kita takkan dapat tahu kalau tak buat salah....

so kepada semua yg datang ke blog aku harap maklum...blog ini dalam keadaan serba daif...heheh.Oklah nnt aku akan cuba update balik bagi penuh balik blog aku ni....harap bersabar..dan bagilah aku sokongan moral sikit...hahaha...kelakar aje bunyi nye...

oklah..buat masa ni upadate akan jadi lambat sikit sebab aku busy nak mengemas rumah...bersepah macam tongkang pecah...banyakkkkkkk benda nak buat....tangan ada satu..badan pun ada satu..kalau boleh nak copy badan aku jadi dualah..heheh...